Tietoa minusta

Olen Silja Vuohensilta, Tampereelta kotoisin oleva, nykyisin Nurmijärvellä asuva eräopas ja opettaja. 

Viisitoista vuotta sitten pakkasin rinkkani ensimäistä kertaa, ja lähdin lappiin vaeltamaan. Sen jälkeen kilometrejä on karttunut tuhansia niin omilla reissuillani, eräoppaaksi opiskellessa kuin lopulta oppaana toimiessani. Olen työskennellyt viimeisen viiden vuoden ajan Partioaitta 365 -klubin oppaana järjestäen suosittuja matalan kynnyksen vaelluksia, melontaretkiä ja retkeilykursseja. Olen myös rekisteröitynyt matkanjärjestäjä, ja kauttani onnistuu myös erilaiset luontolomapaketit.

Vuosien varrella minulle on muodostunut varsin mutkaton suhde luontoa kohtaan; se on kotini, työpaikkani ja kuntosalini 365 päivää vuodessa, ja siellä voi tehdä lähes mitä vain, kun tietää miten toimia, pukeutua ja varustautua.

Ominta ympäristöä minulle on metsät ja järvet -myös tunturiylängöillä vierailen parisen kertaa vuodessa. Kun katselee korkealta alhaalla siintävää kalevalaista saloa, se saa mielikuvituksen valloilleen. Mitä kaikkea metsä kätkeekään sisälleen?

Retkilläni tärkeintä minulle on turvallinen ja mielyttävä luontokokemus, sekä hyvä ryhmähenki. Luontoon lähdetään yleensä viettämään vapaa-aikaa ja rentoutumaan, miksi siis ahnehtia kilometrejä suorittaen. Suunnittelemillani vaelluksilla on aina aikaa kahvitauoille, uimiselle ja joutilaisuudentunteelle!